Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan regnbåge.

En kall vindpust drar stillsamt i ditt hår,
På byggnadens tak står du, utan regnbåge,
Bortkommen och kan inte hitta hem.
Efter regn kommer solsken,
Men du har bara sett regn.
När kommer solen?
Omgiven av dimma letar du desperat efter vägen,
Vägen till ljuset, tillbaka till ett liv i färg, till regnbågen.
Efter regnet kommer solen, regnbågen.
Men de kommer aldrig.
Kanske är de vilse, precis som du,
ingen vet, ingen kommer få veta.
Vad är ett liv utan en regnbåge egentligen?
- ett liv av svarta, tjocka regnmoln.
- en evig regnstorm.
Något faller ned för hustakets kant.
En dagbok.
-din- dagbok full av patetiska, snart, meningslösa ord.
Varför skrev du ned dem i den, om ingen får lov att få reda på det?
- För att alla skulle få veta hur det är att leva utan hopp, utan en regnbåge.


(C) !




Fri vers av _ingen_
Läst 165 gånger
Publicerad 2008-02-15 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_ingen_
_ingen_