Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALBATROSS

där längst ute på piren
finns en albatross
en silhuett mot fyren
där vilda vågor slåss
oåtkomlig därute
residerar den
och det är faktiskt inte
heller meningen
att människors barn
ska få chans att tämja den

stans alla ornitologer
står på avstånd och ser på
hur denna stolta skepnad
avtecknar sig mot det blå
en vingbredd på två meter
en syn så skarp och god
säg känner du att det flyger
en sådan fågel i ditt blod?

man knäpper sina foton
med teleobjektiv
men vem har en verklig inblick
i det märkliga djurets liv?
det antas och spekuleras
det skrivs till och med den dikt
av någon som fantiserar
och drömmer om havsutsikt

LARZ GUSTAFSSON 080218




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-19 07:56



Bookmark and Share


  Blomster
För en gång skull har jag ingen \"bra\" kommentar på lut...Kan bara säga att jag sitter här och tänker på denna mäktiga varelse och det går rysningar genom kroppen av respekt och vördnad...Bra skrivet!
2008-02-19

    Stormöga
vackert! och jag gillar den lätt självironiska knorren på slutet:D
2008-02-19

    Sven-Erik Sköld
Albatrossen är värd ett epos, och fick ett fint sådant av Dig! Gud Själv predikade ju för Job just genom att peka - för honom - på Sin skapelse: för att få honom att förstå/inse vad Gud förmår!
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP