Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behövlig uppfostran av det jäla svenska folket som så ofta myntar ett uttryck, lånar in det alltså, från eksempelvis usa eller england och sedan tycker att det låter så himla käckt, likt amerikanskans \'Jag såg inte ingenting\' vilket väl säger näsan allt


Seacrets (hemlig nystavning, ej riktigt i bruk förrän 2012)






jo, alla människor är bara människor,
till hundra procent...
som när folk brukar säga ungefär så här
alla människor tycker inte om jordgubbar

läs då följande påståenden
a, alla människor tycker om jordgubbar,
\'alla\' är då 100% av alla människor

b, alla människor tycker inte om jordgubbar,
\'alla\' är då 100% av alla människor,
vilket då genast skulle betyda
att ingen tycker om jordgubbar

men i det fallet menar folk att det betyder
att en del människor inte tycker om jordgubbar,
vilket grammatiskt sett är 100% felaktigt,
dessvärre, eftersom det borde heta

c, inte alla människor tycker om jordgubbar,
vilket betyder att en del människor
inte tycker om jordgubbar,
rent grammatiskt alltså

inte, skall alltså stå först, annars blir det som om korv med bröd plötsligt skulle få heta... bröd med korv
och därmed bastu





(texten har hittintills inkasserat 2 applåder,
det tackar jag läsarna för, 20080228 13.23)




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-26 11:32



Bookmark and Share


  J A Nicander
Snabbtänkt och to the point! Kul och läsvärd text!
2008-02-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP