Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den nya dandyn har inget kön


Dandy vouge




När vi önskar oss intressantare liv
glöm då för all del inte
de svarta cigarillerna
så tänkte jag att det skulle börja
jag ska klä upp mig, inte klä ut mig
tillräckligt uppseendeväckande för att man ska mumla och höja på ögonbrynen
för att min gestalt på gatan blir ett avtryck
som säger titta gärna en gång till
för i min tillvaro kan det inte finnas någon årstid än sensommar
kan det inte finnas någon annan ställning än halvliggande
låt oss tyna bort i hettan tillsammans,
med svala drinkar och svala skratt
jag är ingenting utan mina likar
halvsänkta ögonlock är tornerspelssköldar
jag sänker inte garden
replikerar: touché! med ett snett leende

i min tillvaro kan det inte finnas någon annan ålder än ungdom




Fri vers av Goldengate
Läst 411 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-27 11:19



Bookmark and Share


  Liamet
På pricken. Hemskt bra.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Goldengate
Goldengate