Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anjel inspirerade, men the Beatles spelte under tiden... förstås...från lpn Abbey Road...


Något litet om den perenna blommans makabra existens








Skottåret uppträder vart fjärde år,
inte vart tredje,
varje helt århundrade och så tjugofem
gånger till sedan fram till nästa sekelskifte,

för övrigt så anser jag det bara bariskt
att flytta hit växter som annars
mest växer i ökenområden,

att en del tycker det är öken i stan
om somrarna räcker inte som skäl
att ta dem hit till våra breddgrader,

en kaktuss borde det dessutom inte heta,
det vet ju envar som brukar baka kakor och
vid ätandet av dem få dem i tröjans
alla små stickade hål,

att hålen hålls ihop av garn
är för övrigt en mystifikation i sig,
var hittar väl husmor alla de där hålen
att liksom omhulda med sina garn?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-06 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP