Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tanke bara, som alla andra


sexism?

Jag läste på Tjuvlyssnat.se och såg denna :

Två tantklädda kvinnor kliver på tåget tillsammans med en liten pojke ~3. I handen har pojken en vit- och rödrandig tygkanin.
Pojkens mamma (om kaninen): Vad säger Pelle?
Pojken: Pelle älskar Bertil.
Mamman (en aning stammande): Men Gabriel då, inte kan Pelle tycka om en annan kaninkille. Finns det ingen kaninflicka han kan leka med istället?
Pojken (irriterat): Men han älskar Bertil sa jag ju!

Då vart jag arg.
Uppfostringen verkar förbjuda homosexualitet,som vi ser i texten över.
Jag menar, allting med det sexistiska samhället vi lever i.
Om man är tjej får du bara klä dig i rosa och leka med leksaksspisar eller barbies.
Killar ska lära sig leka med vapen,actionfigurer och lego, och klä sig i blått.
Tjejer ska lära sig leka lungt, inte prata så mycket samtidigt man uppfostrar sin jävla grabb att springa runt,leka med vapen och skrika högljutt vart han än går.
Någonstans gör vi ju fel, samtidigt sitter politikerna och tjafsar om feminism och att tjejer ska börja ta mer frihet.
Allting handlar ju i grunden på uppfostran!
Som exempel när jag pratade med en person om det här ville hon vara ute och leka med vapen, men fick inte det för hon var tjej.
Hon ville väl också leka med actiongubbar?
När en kille på dagis leker med leksaksspisen så säger fröken till \"Nej det kan du inte leka med, det är ju tjejleksaker, här ta en actiongubbe och spring iväg\"

Det är ju helt sjukt!

Ska vi förhindra Sexismen måste vi börja när barnen är små,annars kommer det aldrig att gå!

Är det ingen som håller med mig?




Övriga genrer av Svamp
Läst 414 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-15 18:40



Bookmark and Share


  CaPsyco
Jag håller med dig, äh, det vet du, vi har diskuterat detta rätt grundligt..
För att bekämpa sexism ska man börja redan från början, i alla fall med vissa saker som tex. att ALLA ska ta lika mkt plats - tjejer ska inte stiga åt sidan bara för att de är tjejer, osv
2008-04-20

  inutimonster
det går inte ändå. det är något man får lära barnen när dom blir äldre tror jag. själv har jag alltid blivit uppfostrad som människa, inte som kille/tjej. men jag kan förstå att det är något man reagerar på. jag skulle bergis spärra upp ögonen om jag hörde nåt sånt på tåget. men kanske är det inte hela världen vad en 3-åring tror...han växer upp och kan med tiden skaffa en egen åsikt.
2008-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Svamp
Svamp