Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev för ett tag sedan. Finns ett sådant därnt budskap i den också.


En gång var jag kär


En gång i tiden var jag kär.
I unge, pigtjusaren Per.
Han charmade mig med billiga trick,
han lyckades i början,
men sen jag fick nog och gick.

En gång i tiden var jag kär.
I påfallande solbruna Per.
Muskler av stål, en hårdhudad en,
men det var allt han också hade,
så jag lämnade honom sen.

En gång i tiden var jag kär.
I språkligt, vältalige Per.
Han var icke få i orden, sa alla rätta ord,
tills hans fantasi rann ut,
och jag hoppade överbord.

En gång i tiden var jag kär.
I ensamme, allvarsamme Per.
Sa aldrig särskilt mycket, men var troget lojal,
dolde en mordlysten insida,
så att fly var mitt enda val.

En gång i tiden var jag kär.
I högt intellektuelle Per.
Att jag var kär och galen, han lätt räknade ut,
att han inte kände detsamma,
gav förhållandet ett slut.

En gång i tiden var jag kär.
I tråkigt nog, fascistiske Per.
Jag begrep aldrig varför jag inte fick en chans,
men upptäckte efter glåpord,
att färgen på min hud ej var lik hans.

En gång i tiden blev jag kär.
I gravt synskadade Per.
Den ende som såg mig för den jag verkligen var,
trodde aldrig det var sant,
men Per, han är min karl!








Fri vers av mampyra
Läst 330 gånger
Publicerad 2005-06-18 21:12



Bookmark and Share


  HG
Den här tycker jag var kul därför att den är i folkviseton med upprepningarna och en slags sensmoral. Hygglig rytm och rim. Det är en visa egentligen som antagligen ska sjungas, eller? Betyg sätter jag aldrig, för jag anser att det är en av de sämsta inslagen i poeter.se. Dikt har dagsform eftersom det är olika varje gång man läser.

Jag läser gärna mer från Dig.

HG (i Kvarnsveden)
2006-09-18
  > Nästa text
< Föregående

mampyra
mampyra