Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränslandet

I gränslandet mellan sanning och lögn kämpar en fjäril för att hålla sig svävande
Dimman klibbar sig fast på hennes vingar och det blir svårare att se framåt

Gräset som förut var grönt och härligt är ny grått av dimma och osäkerhet
Himmeln ovanför är mörk och regnet hotar att skölja ner fjärilen på sin färd mot framtiden

Ett vingslag och fjärilen kämpar för att inte sjunka ner mot det gråa gräset
Ännu ett vingslag och en regndroppe landar på fjärilens rygg

Sakta sjunker hon ner mot marken medan hon ihärdigt kämpar emot
Då som från ingenstans kommer en vindpust och han lyfter igen

Dimman lättar en aning och vingarna börjar sakta torka
Solen tittar blygt fram bakom molnen och värmer hennes slitna kropp

Vingslagen blir plötsligt lättare och hon svävar igen
Kampen börjar sakta avta och hon kan återigen njuta av att sväva genom luften

Blommorna under verkar vara mer färgglada än förut och gräset doftar liv
Sjön ligger där stillsam och glittrar mot henne medan hon flyger fram genom livet





Fri vers av Alrunah
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-18 18:15



Bookmark and Share


  Ilona _L
Gillar själv att skriva om fjärilen, som byter skepnad så skör och bräcklig!
Fint skrivet! Jag ser många bilder!
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Alrunah

Senast publicerade
Gränslandet
Hand i hand
* Se alla