Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en tjej jag mött på akuten alltför många gånger


Hennes smärta

Du bor i en annan värld
Med en förklädd verklighet
Ditt ansikte visar inga som helst tecken
Men jag vet att du lider
Så många gånger
Har jag skymtat förtvivlan i dina ögon
Så många gånger
Har jag hört dig straffa dig själv
Fingrar i halsen och häftig gråt
Jag kan inte förstå
Hur någon så vacker
kan sky sig själv så mycket
Sanningen gör ont men du döljer den väl
Trots det så ser jag igenom din bedragande mask
Den är menad att skydda dig
Men den skadar dig allt mer
Många gånger har jag undrat
Vad någon som du gör bakom låsta dörrar
Omringad av vita, kala väggar
Främmande händer som håller dig fast
Du är så avlägsen mig
I en helt annan värld
Men jag har ingen annan än du
Som kan tänka samma sorts tankar som jag
Du ligger steget före
Det här är sedan länge din hemmaplan
Där jag ser dig spela ut dom alla
Men du skadar bara dig själv
Alla andra kan lägga dina problem åt sidan
Ta en paus och vila ut
Du önskar att du aldrig gett dig in i det här
Det är därför du sparkar, gråter, skriker och svär




Fri vers av Glitterflickan
Läst 348 gånger
Publicerad 2008-04-21 19:11



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Som en fjättrad ande i en glasflaska.
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Glitterflickan
Glitterflickan