Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När drömmar pulserar bort

Hon drömde en gång
Om hon inte minns fel
Drömde om tiden
En tid när hon var hel
Med mascaraspår längs hennes kinder
I badrummet flickan övervinner
Rädslans alla hinder
Blodpölen växer vid flickans fötter
Hon minns inte längre
Vad hon har för några rötter
Varifrån kommer all den här smärta
Jo det vet jag, tänker hon sorgset
Den kommer inifrån mitt hjärta

Flickan ler mot sin spegelbild
Inte av kärlek utan av lättnad
Hon var aldrig någon särkild
Ensam med sorgen i all sin tystnad
Känner hon att det här är lycka
Med den vassa börjar hon trycka
Mot det blågröna under huden
Nu ska hon tysta alla ljuden
Som bor i hennes huvud

En gång ville flickan bli astronaut
Resa ut i rymden och se universum
Stjärnorna lös inte ens för hennes skull
När hjärtat pumpade allt svagare
Och livet rann ur flickans kropp
Hon var så trasad, använd och sjuk
Att döden som kudde verkade så mjuk
Alla bekymmer lämnade hon bakom sig
På badrummsgolvet dog en utnyttjad tonårtjej




Fri vers av Glitterflickan
Läst 723 gånger
Publicerad 2008-04-23 18:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glitterflickan
Glitterflickan