Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hyllning

Springer över klippor mot båtarnas knaster
snabbare rör jag mig, över ängar mot hav
Tänker på brisen, försvinn alla laster
känner gräset över moder jords grav

Fortsätter min färd över sötvattnens gång
hoppar snabbt när jag hör årorna ro
Hör vågorna från salthavets sång
rusar vidare mot gudars bo

Snart är jag framme vid mitt naturens rike
saktar in för att känna, förundras och häpna
Aldrig har jag sett något av dess like
här jag skall leva och mina år räkna

Sanningen slår mig när jag vidare tänker
havets doft slukar mig natt som dag
Plötsligt kommer en våg som stänker
inser att här lyder skönhetens lag

Mitt paradis ack så tidigt jag funnit
ej skall det seglas för att finna nytt
Här är min skatt jag redan vunnit
känslan av harmoni, det skall icke bli bytt

Sätter mig vid hamnens yttersta kant
blickar ut över ett kristallikt hav
Naturens visa spelar så galant
ett paradis helt befriat från samhällets krav


















Fri vers av Horatio
Läst 342 gånger
Publicerad 2008-04-24 19:59



Bookmark and Share


  Kashmir
superb, magnifico, excellente, splendigo....!!!...honom ská vi ha!

(reds. anm tjuren ferdinand)
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Horatio
Horatio