Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och mina knutna nävar

Jag vill inte bli porträtterad av konstnärer som smeker
penslarna mot duken

jag vill inte bli omtyckt för min
skönhet beundrad för min galans tagen i hand
klappad på axeln och smekt över kinden till att
höra någon viska i mitt öra
hur fin jag är

åt helvete med sånt
åt helvete med allt sånt

jag vill bli beundrad för min styrka
älskad för mitt inferno och
avgudad för mitt sätt att förakta
även dom som älskar mig min obalans
och mina knutna nävar
mina blodiga knogar
mina spruckna läppar och mitt yviga hår elden i min blick
såren på min kropp och askan över ögonbrynen
mitt svett
min saliv
och mina tårar

klappa mig inte
jag har ingen känsel kvar smek mig inte stryk inte
era lena händer över mig min hud är gjord av sandpapper
begravd under spegelglas och mina naglar
är vassa som rakblad jag kommer bara att såra er så slå
mig blodig och jag ska älska er i självförsvar knyta näven och skriva
ner den storyn som ännu inte blivit nedskriven
romanen och tragedin om folket
som aldrig lärde sig älska någonting
annat än kärleken och hatade
sig själva för det

jag vill slåss och bli slagen
till att känna kärleken som främmande människors knogar mot min tinning
era fingrar i mitt hår
mitt blod och erat blod
låt oss plaska i en blodpöl
men till mina höjder ska ingen nå
som en himlakropp i rymden ska jag skydda mig bakom en sfär
som förvandlar mina beundrares alla beundringar till aska
i mina sår

ni och ni och ni
som inte lärt er leva än
titta på mig
följ mig
och jag ska leda er
till landet där blodet sipprar mellan kullerstenen
där gravar skändas i tidsfördriv Barabas ler
Judas ber och i mitten en clown står
med kostymen skräddarsydd lackskorna putsade och säger
att världen inte alls är rund
där folks ansikten förtryts
och tystnaden
endast bryts av
lik som faller mot andra lik

slå mig mosa mig tryck upp
era svullna tummar i mina
ögonhålor och vrid om skrik åt
mig skrik att ni ska döda mig
endast så kan jag förstå att
ni älskar mig

älska mig med örfilar knytnäveslag och svordomar
spottloskor käftsmällar och knivblad
älska mig som om ni var mig
och genom att vara mig
hatade mig

jag vill bli älskad för mitt självförakt




Fri vers av Banister Baull
Läst 362 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-26 01:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Banister Baull