Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjalmar Söderberg visste precis vad det handlar om...


Själens obotliga ensamhet

 

När alla skämten tystnat

och skratten ebbat ut

så är du åter ensam

och varje tyst minut

är seg som ett resårband

utdraget till ett liv

där kärlek bytts mot tomhet

och enighet mot kiv.

 

Förbannad är den sanning

som kräver sin tribut

när alla skämten tystnat

och skratten ebbat ut.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-04-27 17:12

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja så väl du har fört fram den förbannade nakna sanningen min vän
2008-04-28

  Carola Zettergren
Fantastiskt välpoetat och sant!
bokmärkes!
2008-04-27

  Erik L
Väl skrivet!
2008-04-27

    Skrivarn
Så himla bra skrivet, känner precis så som du beskriver
2008-04-27

  -Ulla Tilemo- VIP
Strålande beskrivning av en sanning jag känner igen.
Och aldrig känner man sig så ensam som i ett sällskap man inte känner sig tillhörig i..... applåd
2008-04-27
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP