Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På arbetsplatsen där jag arbetstränar möttes jag av detta idag....


Tunga steg

På morgonen
då jag kom
till min arbetstränings-
plats
idag,
möttes jag av
tunga steg
i korridoren

det är ST-möte
idag...

jag jobbar med
mina uppgifter
som jag fått....
och när förmiddagen
gått....

kommer en
ledsen skara
människor
många går med
ännu tyngre steg....
och några säger
ingenting....

tystnad....
kan vara
både positiv
och negativ...

indragningar
skall ske
och det är då
mina frågor genast
dyker opp....

när körkortsenheten
i Dalarna gör ett
sådant bra jobb
varför ska jobben
då flyttas och delas
mellan Borlänge och
Norrköping....

vad kostar inte
det?
kommer det inte
att bli merarbete
och de som skickar
sina ansökningar
får vänta ännu längre
tid på att sina
ärenden blir klara?

ja det är många
frågor
som de anställda
vill att cheferna
på ska svara....

indragningar
leder till
arbetslöshet
och oro....
bland personal
som leder till
TUNGA STEG....
men det är
ju det vårat
samhälle i
mångt och mycket
består av....



080428




Fri vers av sajo
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-28 15:02



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Mycket bra text om samhällets verklighet
inte har har den nya regeringen gjort det lättare för oss som är sjuka nej tvärtom

Anna-Karin
2008-05-04

  aol
tunga sanna rader i en stark poesi
2008-04-28

  Maria T
Ja det måste vara tungt att kanske mista sitt jobb eller bli förflyttad kanske långt bort.
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

sajo