Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivardag i folkhögskolan - Tors 4:e mars 2004 Pennan glöder, skriver till musik, låt aldrig penna stanna skriv på.


Skrivardags alster


Pennan glöder, skriver till musik:


Obekymrad svävar jag över ängarna.
Nattlinnet fladdrar runt benen.
Se en silverbäck.
Ett kvinnoskratt ljuder från en gammal ek.
Vem skrattar?

Skynda det börjar regna. En medicinman sjunger en urgammal ramsa.
Ur hans kropp stiger en örn upp mot skyn

För att möta mig där .Jag svävar omkring i min vita nattskrud.

Månstrålen träffar mig som en silver pil gjord av en mild energi knippe i den ljumma juni natt.

Den gamle indianen och jag sätter oss ner på en stenbänk. I en skogsglänta
Mossan är olivgrön. Mjuk som sammet mot våra nakna fötter.

Han ser på mig med mörka djupa ögon likt glitter av diamanter.

Mina ögon kan se siluetter av ett gammalt slotts tinnar och torn sträcker sig mot skyn.
Han tar min hand, vi går in i slottet.

Många dörrar, många korridorer.
Plötsligt hörs en speldosa hörs från ett av rummen där nu dörrens står på glänt. Ljuset flödar ut genom springan och smeker mattans mönster.

Indianen smyger runt ett hörn någon går framför honom. Men vad är det? En skepnad , en rökslinga mjölkvit, diffusa kanter och det luktar unket blandat med rosenolja en aning saffran.

Trycker mig mot väggen, den ger med sig, faller, faller i oändlighet. När jag väl når golvet i källaren dalar jag sagt som ett torrt löv från ett träd på hösten.

Ifrån ett litet källarförråd i ett mörkt hörn sjunger en liten älvliknande flicka med långt hår. Vill gå fram, är nästan framme då börjar hela slottet skaka och det försvinner med mig…



Pennan glöder,skriver till musik:



Hon skrattar befriat när musiken rullar igång.
Kanske hon fått löneförhöjning.
Det regnar.
Trummor , indiansång från ett shaman möte.
Musiken strömmar ut ur högtalarna.
Ljusen fladdrar för vinden.
Astrid tänker på flytten och närheten till skogstrollet på Byjorden.
Sträcker ut mina vingar tar satts och lyfter mot skyn.
En vind tar och tag i mig för mig till en mörk djup källa i den gröna sköna skogsgläntan.
Till en vitmarmorbänk.
Där sitter min andlige vän.
Vi telepaterar och ler. Där hör jag hemma.
Lugnet och harmoni.
Tanken förflyttar oss snabbt till Anderna eller Egypten.


Pennan glöder,skriver till musik:

Djupa känslor

Tårar - upprörda känslor.
Speldosan - barndomen som försvann.
Mörka strofer av musik för mig till Berga trollets salar.
Spindelnätet smeker kinden.
Spegel vart är min spegelbild?
Den var så tydligt igår natt.
Ett möt med den vackre mannen i min dröm.













Fri vers av Astrid Lundström
Läst 674 gånger
Publicerad 2004-04-25 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Astrid Lundström
Astrid Lundström