Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skulle tro att många av oss tycker midsommar är en lite magisk och härlig tid trots allergi....en gång i tiden kom denna text till midsommar 2004....


Midsommar

Är det varmt
och fint
vill man gå
ut en sväng...

till en plats
med blommor
och högt gräs
som man
nog kan kalla
äng...

Jag minns en
gammal lada...
denna tid
som nu är gör
barn och vuxna
glada...

Utav blommor
och blad får man
nu en chans...
att binda sig en
krans...

Snart står
den på plats
en lövad stång...
som varenda
gång är lika lång...

Musik av dragspel
och fiol
hörs av spelmän
i knätofs
och kjol....

På kvällen
går man
kanske ut
ur sina hus...
för en natt
som denna är
ju så ljus....

080520 (2004)




Fri vers av sajo
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-20 19:06



Bookmark and Share


  Maria T
Ingenting är som den svenska midsommaren.
Detta magiska ljus.
2008-05-21

  Larz Gustafsson VIP
En ovanligt töntig tradition som jag vägrar delta i.
2008-05-20

  Annmargreta
Mycket bra skrivet!

Man längtar till sommaren-hos mig snöar det!
2008-05-20
  > Nästa text
< Föregående

sajo