Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAGABOND

om glans i någons ögon
lovar mer än man kan hålla
går innehavaren
med falsk reklam
när det du möter
och blir varse
söker att förtrolla
blir din givakt ej längre
lika stram

om tyg avslöjar mycket mera
än vad tyget döljer
blir hon som bär det
lustans exponent
den alla männens hungerheta
blickar ständigt följer
på grund av det begär
som hon har tänt

så är det
så förblir det
alla tidsåldrar igenom
en uråldrig och tidlös ritual
en del har fiasko skrivet
över hela sin historia
och andra kan stoltsera
med pokal
en dag ska böcker upplåtas
och allting uppenbaras
en dag ska domar avkunnas
och frågor ska besvaras

till dess förblir jag vandrande
på reeperbahn vid midnatt
på broadway
i jerusalem
en vagabond
en vildkatt

LARZ GUSTAFSSON 080521




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-21 17:51



Bookmark and Share


  Erik L
Fann dikten läsvärd och gillar de olika bilder du målar upp.
2008-05-22

    ej medlem längre
Mycket innovativt och intressant skrivet, man känner igen denna längtan som ska tygla ens begär, som ska få en att falla i en ny sfär, tills dess förblir man gömd i sin egen lilla värld, vackert skrivet applåderar!
2008-05-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag hyllar er som vet allt.
I am not worthy...
2008-05-22

  TiVa
\"om tyg avslöjar mycket mera
än vad tyget döljer
blir hon som bär det
lustans exponent
den alla männens hungerheta
blickar ständigt följer
på grund av det begär
som hon har tänt\"




Jag måste nog hålla med Din Mormor efter att ha läst detta stycke. En obehagskänsla som för mina tankar till Engla och andra stackars flickor i samma utsatta position... Som att en tjej ska bli behandlad efter hur hon klär sig? Håll könet i styr istället. Om en get var klädd i samma kläder, skulle det vara lika intressant då? Av någon anledning tror jag inteatt min kritik kommer att emottas särskilt öppet men nu har jag iaf sagt vad jag kände när jag läste den här. Blocka mig gärna om du vill...
2008-05-22

  mfinne
mycket snyggt skrivet.
och det är så sant som det är sagt
2008-05-22

  Ordregnspoeten
Jag är lite trög av mig så jag är glad när jag läser något jag förstår eller åtminstone tror att jag förstår. Sparar den bland favoriterna.

MVH/Kristina
2008-05-22

  papessa
man får välja sina kläder
2008-05-22

  Elaine.S VIP
En vandrares erfarenheter på vägen....
2008-05-21

    Din Mormor
usch, det här luktar mansgris lång väg...
2008-05-21

  anits VIP
Vacker poesi
2008-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP