Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För två år sedan blev min fru sjuk i en svår cancersjukdom. Jag känner det som min plikt att skriva om sjukdomen och sjukdomsförloppet. Detta är min första text.


DE FÖRSVUNNA ORDEN

Idag regnar det
Fast… det är blå himmel
Igår matade jag henne
Kommer inte sakna det
Men våra promenader
Till havet…

Det smög sig på:
Handen
Kryckorna
Tandborsten med de två borstarna
”Jag måste träna…”
”Hoppas det är något övergående..”

…och sedan alla
de försvunna
orden…?

Ett brev från Försäkringskassan
Meddelade
Kyla
Besvikelser…

Runt om oss
Så bara
Fortsätter
Livet

Det är svårt







Övriga genrer av Lennart Lindgren
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-25 16:51



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Berörande och så bra skrivet!!!
2008-05-27

  Ilona _L
Önskar jag kom på något bra att säga...
Är ledsen för din skull.
Tror att det är bra att skriva om det och prata...
2008-05-26

  friheten
Ledsen för det, men bra dikt som får en att tänka
2008-05-25

  Pontus W.U
shit... man tappar orden, blir gråtfärdig. en väldigt vacker dikt
2008-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Lindgren
Lennart Lindgren