Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På en stenig stig till en guidad visning vi gick....denna plats är väl värd ett besök...


Guidad visning

När jobbet
denna dag
som så vacker
är börjar
lida mot sitt
slut....

åker vi i
våra bilar
efter en dammig
väg
och plötsligt
mitt ute i

INGENSTANS...
finns en parkering

vi tittar oss
omkring
och där borta
finner vi en
stig med
stenar och lite
grenar här
och var....

blåbärsris
på båda sidor
om stigen,
det riktigt
känns hur
vi börjar närma
oss en plats
långt
belägen från
bilarnas ljud
och avgaser....

där bland
träden ser
jag en glänta
och en grind
som vi öppnar
för att gå in....

en skylt står
uppsatt om
att vara skötsam...

våran guide
har anlänt och
börjar berätta
om gamla tider
så långt tillbaka
som 1500-talet

ängarna som
här finns
har anor från förr,
när vi en stor
gammal vårdlönn
ser känns det
som att vi
gör ett besök
i tider från förr....

när guiden talar
hör jag plötsligt
en skälla som pinglar
och tittar mig
runt omkring
där går några kor
och betar och även
får finns här....

gamla äppelträd,
och ett namn jag
minns är gubbäpplet,
för att \"gubbar som är
tandlösa skall kunna
äta detta mjuka äpple\",
även päronträd
anar man i denna
natur....

där får jag
syn på den
gamla gärdsgården
som är så vackert
bevarad...

en liten fikapaus
vi tar och där
jag sitter kan jag
ana något som
glittrar mellan träden,
det är en karpdamm
där det simmar en and...

denna vackra
tid innan skolan
sitt sommarlov får,
vallfärdar många
familjer hit...

men så lugnar
det ned sig
och folket som
sedan kommer
på besök
är de som
bara vill sitta
och njuta av en
underbar natur
i en vacker
sommarkväll
som andas
lugn och frid....

några timmar
har vi fått ta
del av detta
och då den
guidade visningen
var slut och
grinden bakom
oss stängdes....

kändes det
som att alla
vi som var
där verkligen
behövde
detta lugn.....

080602





Fri vers av sajo
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-02 20:40



Bookmark and Share


  anits VIP
Vacker beskrivning
på en vacker plats,
2008-06-02

  Maria T
Va fint att det finns så gamla platser bevarade
2008-06-02
  > Nästa text
< Föregående

sajo