Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var tidvattnet, salta stormar och glänsande oceaner




Tidvatten


drar in i rusningstrafik

låter vågor smeka mina bara överarmar

drar mig ut



på okänt djup



valrop

som lockar mig ner

i förlorade sjömäns dal



sliter och drar

i mina skuldror som drivved



blankpolerade oceaner



reflekterar inte

de starka strömmarna under ytan




slukat mig likt måsar pickar på ett kadaver

långtsamt, enträget,

små hårda stötar av illmod



blir till sorg



för att sedan föras upp igen

bara till att lämnas på nästa öde klippa






endast tidvattnets salta rand

längs min kind


skvallrar om dess nyfunna





distans















Fri vers av Plumflower
Läst 659 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-06-04 00:31



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Vackert!
2008-10-04

  JamesDean VIP
otroliga bilder målas i mitt sinne, magnifikt skrivet!
2008-07-20

  FÖRBJUDENKÄRLEK
Otroligt hur du lyckas kombinera orden så bra! tack för en härlig läsning :)
2008-06-17

  Michaela Dutius
Ordlös...läser...njuter
2008-06-06

  ~~*MariamAurore*~~
Mästerligt :)
2008-06-04

  Johannes
Detta gillade jag väldigt mycket. Framförallt det inledande stycket...

\"Tidvatten


drar in i rusningstrafik

låter vågor smeka mina bara överarmar

drar mig ut


på okänt djup\"


... är grymt snyggt. Och ja, resten också.

Titeln är dock lite \"för mycket\" i mina ögon.
2008-06-04

    hari lee
så tidlöst, vackert, håller andan, känner saltet mot tungan..
2008-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Reminiscensen av extas.

Oerhört vacker dikt!
2008-06-04

  HQ
Jag satt här och slöläste...tills jag kom hit och verkligen fastnade.
Vilken underbar text! En historia om kärlek, begär och dragningskraft som sluta där krossat mot klipporna.
Vilket bildspråk, underbar liknelse med det föränderliga vattnet!
2008-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower