Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan det kanske kännas.....


Lägenheten

Idag vid
lunchtid ett
meddelande
jag av min
vän fick....

jag har fått
nyckeln till
min lägenhet...

jag äter
lunch och
vilar en stund
med en god
bok....

efter ett tag
cyklar jag
till min vän,
vi går till
ett annat
hus i området
där han bor...

trapporna känns
så tunga
men så stannar
vi vid en dörr,
nyckeln passar
och där
är den nyrenoverade

lägenheten...

vi går runt
och tittar i
skåp och lådor,
det ekar när
man talar....

sovrummet ligger
nära stora
vägen så bilarna
hörs för fullt....

undrar hur
nätterna blir
i den nya
lägenheten?

tapeterna är
fina, i vardagsrummet
sitter ljusa tapeter
med en bård
full av blommande
blåklint....
så en känsla av
sommar man här
får....

så istället för
vardagsrummet
säger jag
det här är
sommarens rum....

lägenheten
innebär att
man ser allt
ur nya perspektiv....

lägenheten har
en tillhörande balkong
där det redan
står ett litet
vitt runt bord...
det är för dig
säger min vän
så du kan sitta
och skriva nya
läsvärda ord.....

080612




Fri vers av sajo
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-12 18:07



Bookmark and Share


  Maria T
Hur kommer nätterna att bli
i den nya lägenheten
2008-06-13

  Larz Gustafsson VIP
En god vän!
2008-06-12

  Fånga dagen
vad fint du skriver ska ni kanske flytta ihop nyfiken som jag är
det är dom vardagliga tingen som är viktiga
2008-06-12

  anits VIP
Härligt det låter
och en tanke han
skänker dig i sin
nya lägenhet
en underbar
vän du har
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

sajo