Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Papillon beklagar människan som hemsvuren till sentimentalitet.


Hjärtats längtan- text

Om människan är eget sentimental bland de levandes skara, är det en avart av vår inneboende längtan , beskriven av så många poeter?
Har du några fler exempel?

Längtan är vår arvedel... (Karlfeldt)

Jag längtar marken, jag längtar stenarna, där barn jag lekt
(Heidenstam)...

Jag längtar till Italien, Italiens sköna land, där små citroner gula, de växa uppå strand
(Birger Sjöberg)

Bort längtande vekhet ur sotiga bröst...

Till en vild och evig längtan föddes vi... (Dan Andesrson)

Vår längtan den vilar sin vinge... (Lagerkvist)




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-13 12:29

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Tack th.v.- Edih Södergran ser jag på projekt Runeberg
2008-06-13

    ej medlem längre
\"Jag längtar till landet som icke är ...\"
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP