Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skolavslutning och traktorer som åker här utanför på vägen i vår bruksort....


Från mitt fönster....

Jag går och
vattnar mina
blommor som
jag har i min
lägenhet, trots
ljusan dag börjar
det mörkna...

när jag
kommer in
i köket går jag
fram till fönstret....
och mina blickar
vänder jag mot
en blåsvart himmel....

från mitt fönster
ser jag hur träden
böjer sig i vinden....

från mitt fönster
ser jag hur
regnet kommer
med sådan fart....

jag fortsätter
att vattna mina
blommor och
när jag är
klar går jag
så åter till
fönstret i köket....

här gillar jag
att stå....
och titta på allt
det vackra i
våran natur....

från mitt fönster
fastnar min blick
på något som
flyger ovanför
trädens toppar...

jag tittar en gång
till och
plötsligt vet jag
vilka fåglar det
är som med
sådana mäktiga
vingslag och så
långa ben flyger
förbi precis utanför
mitt köksfönster....

det är några
tranor som
har stannat
på åkrarna
och vid sjön
som ligger
så vackert
belägen i våran
bruksort.....

080613




Fri vers av sajo
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-13 14:35



Bookmark and Share


  Maria T
Så vackert att få se tranorna
2008-06-13

    eva m h
En naturens betraktelse!
2008-06-13

  Fånga dagen
vackert och levande
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

sajo