Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man packar och åker bort, eller så stannar man hemma och bara tar det lugnt och tar dagen som den kommer.....


Semester

Så har det
äntligen blivit
sommar,
nåja sommar
med en morgontemperatur
på plus fem grader....

man hör det
talas om semester...

över ordet semester
har jag funderat en del....

semester är lediga
dagar och lediga
veckor som man
njuter av, men den
går ju så fort...
kanske reser man
bort....

semester för
mig är solens
sken som
gör att man
letar på en
bänk att sitta
på där det
skugga finns....
och läsa en
god bok....

semester är
för mig att
ingenting
göra, ingenting
planera utan bara
ta dagen som
den kommer....

semester är
att känna
jordgubbsdoft,
gå barfota i sanden
vid stranden.....

semester är
att få njuta
av vackra
solnedgångar
som färgar himlen
röd...
likt eldens glöd.....

semester för mig
är att lyssna
till sommarpratarna
i radions p1....

semester det
är att få vara
lat..

semester för
mig är att få
vara fri.....




Fri vers av sajo
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-16 16:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ju mindre planering, desto bättre.
Håller med dig.
Vardagen är tillräckligt inrutad ändå.
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

sajo