Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisa för oss två (i sommarnatt)

Kom min vän
ligg hos mig
och slumra till ett slag

håll om mig
i sommarnatt,
tills natten blir till dag.

Så sover du
och sover jag
i nattens milda ljus

när fåglar ropar
högt i skyn
och över vattens brus.

När ängens blommor
nickar till
liksom du och jag

och vilar
sina nätta blad
ett litet, litet tag.

Ur skogens kant
det krypa fram
en dimma lätt och vit

och skogens rå
hörs viska då
kom hit, kom hit, kom hit.

men sova du
och sova jag
i dunets mjuka bädd

så skyddas vi
i sömnens land
där ingen alls är rädd.

Så drömma vi
i salighet
med tunga andetag

tills dimman faller,
blir till dagg
och natten blir till dag..




Fri vers av Vacant
Läst 558 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-24 22:03



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Vacker, rytmisk, innerlig, varm. Mycket god läsning. Gjorde mig glad, och längtansfull efter just det där lugna och varande, tillsammans med någon som man bara kan vara sig själv med.
2009-10-30

  Karin Andreasson
det här var väldigt vackert!
2009-03-03

    levenonsens
Man blir alldeles trygg och lugn av denna text..
2009-01-29

  Manal
öm dikt skriven med värme..
2008-07-09

    Herr Ångest
Vacker om en fager sommarnatt.. man ser härliga bilder framför sig o känner nästan sommarängens ljuvliga doft.. Fint!
2008-07-04

  Lasseman VIP
Wow! min vän detta var bland dina bästa tycker jag! mjuk len och vacker för själen.. kram och applåder
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Vacant
Vacant