Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag då höll jag det i min hand och det kändes bara så rätt att köpa det....


Vykortet

Ibland när
jag är inne i
stan så går
jag ofta förbi
en butik med
vykort så vackra....

från olika miljöer
i det underbara
landskapet Dalarna....

Rättvik
Mora
Orsa
Falun
Smedjebacken

ja ibland står man
där och väljer och
vet inte vad man ska
köpa, kanske blir det
ett vykort med nybakta
bullar, jordgubbar
eller en katt i en sko
där det står jag har
ej glömt dig....

men idag innan jag
åkte från stan så
kändes det i mitt
inre att jag ville
tända ett ljus
för någon som jag
haft i mina tankar
sedan midsommarhelgen....

jag går med tunga
steg mot kyrkan,
det är knappt så
jag orkar få upp dörren,
jag fryser om mina
armar där jag står....

sedan tänder jag
ett ljus och minns
ett litet tag på hur
det förut var, men
nu har du det bra....

då jag vänder mig
om ser jag så
vykortet som
jag vill tillägna min
granne....

det är en bild
på blåa kyrkbänkar,
en predikstol och så
stor och härlig rymd
i denna kyrka, det är
så man kan höra
orgeln så vackert spela
på detta kortet....

den spelar nog
du vet väl om
att du är värdefull....

jag köper kortet
och på det vill jag
att det ska stå....

till min bästa
granne som
lärt mig så mycket,
du är guld värd,
tack för att du
delar med dig av
dina blommor
och din öppna famn...

ett stort lycka till
du nu av mig får...

080625




Fri vers av sajo
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-25 21:20



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Härligt, att Du tänkte
på Din nästa, med ett
kort, när Du själv besökte
en annan ort, fint gjort!!!
*********************
2008-06-25

  Larz Gustafsson VIP
En fin uppmuntran!
2008-06-25
  > Nästa text
< Föregående

sajo