Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här kan det vara och tänk att få ta del av allt detta....


Från junidag till juninatt

Junidag med sol,
blå himmel och
vind övergår
till junikväll...

jag öppnar
dörren ut
och njuter....
för någon
sekund mina
ögon jag sluter...

jag fortsätter se
mig omkring
och byns kyrktorn
så vackert det
syns mot
den blåa skyn...

men där borta
börjar molnen
att hopas de har
en sådan vacker
färg, så oväder
blir det inte....

kylan känns
mot mina ben...
det är då jag
märker hur junikvällen
så sakta blir till
natt....

det märks att
ljuset inte vill
släppa sitt grepp...

denna tid
en känsla jag
får....
att ljuset
över mörkret rår...

Att få följa junidagens
övergångar till
junikväll och juninatt
är för mig helt
underbart....

080626




Fri vers av sajo
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-26 07:38



Bookmark and Share


  anits VIP
Vacker läsning
2008-06-26

  Larz Gustafsson VIP
Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte fått makt därmed.
Även i höstens dagar finns ett ljus som lyser.
Inombords, om man släppt in det där...
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

sajo