Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppsspråk



Ett finger är en sak
som man kan klia med därbak
och handen kan väl duga
att vifta bort en fluga.
Mellan tårna kan man killa sej
och i näsan kan du pilla dej
och vad ska man väl med fötter
mer än snubbla över rötter?
Bäst att sitta på är baken
men sitt ej för länge på den kraken.
Kinderna kan rodna och fräkna sej
och fingrarna kanske kan räkna sej.
Ryggen kliar så mysigt ibland
och det molar gott i en oborstad tand
och knän ska va gröna av oklippt gräs
och snoriga näsor rensas med fräs
och äcklig mat kan man spotta på den
som lagat den och säga sen:
"förlåt!" med lunga och tunga
och springa iväg sen och gunga.
På magen kan man trumma nåt
och inuti kan man ha nåt gott
och munnen gapar och halsen gnolar
och ögonen kisar ibland mot solar
och hälarna gnuggar rätt fint i sanden
och den du gillar kan du hålla i handen.
Jo, kroppen är full av fantastiska ställen
att rynka och vifta med och lufta om kvällen.




Fri vers av Niklas Aurgrunn
Läst 827 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-26 12:54



Bookmark and Share


    tapetklister
jag kommer att tänka på ramsor för barn, just för att det är en rolig text om kroppen och vad varje kroppsdel kan användas till. det är en finurlig text med humor och djup. jag gillar den :) fast jag känner dock att flytet är som bäst i början, och kanske att texten skulle vinna på om du på något sätt kunde bibehålla det enkla flytet som du har just i början.
2008-06-29

  Therés
Älskar den här texten. Du har en hjärna som jag blir avundsjuk på! Bokmärkt!
2008-06-26

  TheDouche
Väldigt fin dikt.
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Aurgrunn
Niklas Aurgrunn