Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag sitter och skriver hör jag så plötsligt något utanför på våran gård....


Höhässjan

När jag sitter i
min fåtölj så
skönt tillbakalutad
med papper och penna
i min hand...

så plötsligt
låter det utanför
på våran gård...

snart kommer en
lukt som hör
sommaren till
det är gräset
som blir klippt
och som får
oss allergiker
att nysa, hosta
och frusta....

men det finns
ju medicin....

jag tittar ut
en gräsklippare
syns åka därborta...

mina tankar går
till ängen som
vi brukar passera
på vår cykeltur...

kanske åker en
traktor och slår
ängen och snart
kan man i naturen
se som stora vita
ägg på våra ängar
och åkrar....

men tänk hur
det var förr, då
gick någon med
en lie och slog
ängen, familjen
och vännerna ja
både stora som
små hjälpte till
att bära höet
till höhässjan....

som sedan stod
och doftade
nyslaget hö...

alla hjälpte
verkligen till...
de åt matsäck
ur en fikakorg,
ja det var hur
livet på landet
såg ut förr...

men nu har
jag stängt
min dörr.....

080626




Fri vers av sajo
Läst 354 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-26 16:30



Bookmark and Share


  Maria T
fina tankar om slåtterarbete förr
2008-06-27

  anits VIP
Jag har slått med lie det är roligt
men när det är ett måste och bara
två eller tre hjälps åt då är det
något helat annat än när hela
släkten hjälptes åt då var det
nog roligt för alla
2008-06-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror människor mådde bättre då.
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

sajo