Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

6 milijarder lärare

Någonting har väl gått snett
när vi påstår oss ha rätt
att endast vårat sätt
att tro och tycka
leder till sann lycka.

Ingen föds väl med en åsikt
utan vi blir lärda ting av vikt.
Men tänk om ledarna sa
andras sätt är lika bra.

Ja tänk om vi verkligen kunde respektera
att det finns många flera
vägar att gå
och tankar att förstå.

Vi är idag mer än 6milijarder lärare
synsätt och tankebärare
Vi är 6milijarder levande exempel
på olika vägar till Guds tempel.

Betänk dig när du klandra
de vägar andra vandra.
De går ju sin stig
den stig som skrämde dig.

Gud är allas
Alla`h är också Gud
Rakt igenom allt och alla finns våra band
ingen utanför falla denna kupade hand

Ingen krigar om solens namn
så varför slåss om Guds famn
Strålarna alltid lyser
bara värm dig om du fryser.

Ingen äger mer
de tankar han eller hon ger
Vår åsikt är fri
inte något någon annan måste bli
Besjung gärna ditt liv
dela dina dikters perspektiv
Men inget enda sätt
är fel eller rätt.




Övriga genrer av Oppli
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-30 10:21



Bookmark and Share


  AnnaMy
bra, sant och tänkvärt!
2008-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Oppli