Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÖP MER

Tycker mej se en tendens
att starka krafter vill sätta en gräns
att jag är otillräcklig och ful
speciellt nu inför jul
Denna kraft vill att jag ska förstå
att den är att lita på
gör jag bara som den säger
och köper en massa grejer
kommer jag absolut
att få ett gott slut
För vill jag bli älskad av de mina
ska jag låta plånboken sina
köpa nu på avbetalning
packa in o rimma som en galning
O nej detta är inte köphysteri
tvärtom jag kommer bli vacker, älskad och fri
säger marknadens välmenande kraft
som påstår att vi aldrig det bättre haft
och lockar arbetslösa
fortsätta slösa
ordnar räntefria lån
för lyckan att få köpa en säck sågspån
Men om nu julen är givandets högtid
hur kan då "marknaden " få frid
den som ingenting själv ger
utan bara hycklar o ber
KÖP MER!




Fri vers av Oppli
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-22 11:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Folk är som besatta.
Och man dignar under ett tvång.
Själv köper jag inte en enda julklapp.
Är totalt befriad numera.
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Oppli