Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MELODI: "SISTERS OF MERCY" - LEONARD COHEN


BARMHÄRTIGHETSSYSTRARNA

ja, i barmhärtighetssystrarnas sällskap
kan jag andas ut
jag kan blomma och brinna
och glömma att nuet tar slut
de bäddar ned mig i bomull
och ler mot mig
milt varmt, och mjukt
när andra föraktar mig
och säger att jag är sjuk

de har de penslar
som kan locka fram min kulör
och arom som av många
betraktas som stank och odör
har du träffat dem
vet du hur underbart vackra de är
de som skänker mig tröst
när min synd gjort mig till solitär

de låg här bredvid mig
jag biktade mig som en bok
de bläddrade varsamt
och hävdade att jag var klok
mitt liv var ett löv
som en hård höst blåst bort
från dess träd
men de erbjöd mig vindskydd
och kärlek att skyla mig med

dessa sällsynta systrar
som sover så sött när jag går
bär våren i ögonen
sommarens vind i sitt hår
och jag kanske blir svartsjuk
om jag hör att du gjort ett besök
tror du du kan bli jag
är det inte ens värt ett försök
tror du du kan bli jag
är det inte ens värt ett försök

LARZ GUSTAFSSON

januari 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-02 08:18



Bookmark and Share


  Rochester
Fantastiskt, ska läsa den till inspelningen vid tillfälle. Fast slutet är väl närmast motsatsen till originalet, om jag inte minns fel.
2013-07-12

  mare VIP
..en fin dikt.......
2008-07-02

  anits VIP
Mycket vacker läsning
berörande text
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP