Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SKADSKJUTNA BJÖRNEN


man njuter av att jag misslyckas
man hatar att jag är glad
det här är en mycket
egendomlig stad
på jakt efter glädjeämnen
som finns i all enkelhet
en usel kompensation för
att jag gått bet
det ropar högt från mitt hjärta
en bön upp till himlens höjd:
"varför är det bara min nästa
som är nöjd?"
då hånles det ifrån hörnen
och viskas på stadens torg
när den skadeskjutne björnen
är sänkt av sorg
jag vill inte göra konster
bli stjärnan i denna fars
så skaffa ett annat monster
se en annan krasch
jag kunde ju sätta punkt här
så plågorna får ett slut
det är alldeles för tungt här
ni står väl inte ut
men då finns ju åsa-nisse
charlie chaplin och jacques tati
så livet får bli en festlig komedi
små putslustiga finesser
står redo att stå dig bi
så tröttas du av tristess här
gör då sorti

LARZ GUSTAFSSON 080224




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-04 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP