Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PRO PATRIA


jag tänder svarta ljus
på alla hjärtans dag
och undrar varför allting
kommer slag i slag
jag blir en korp i flykt
till något som känns tryggt
ett farligt sagoland
som fel mystik har byggt

i tabernaklet finns
en svalkande oas
en tempelkällas dryck
ett fattigmanskalas
jag vet att gratia
betyder kostnadsfritt
ett varmt pro patria
till riket som är mitt

med röda nejlikor
mot er sakrala sorg
med mat ni ej vet om
i medhavd picknickkorg
här kommer det begrepp
som ställs på huvudet
jag har en trotsig ros
som pryder knapphålet

LARZ GUSTAFSSON 13/2 2008






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-05 21:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är mer synd om kommentatorer som bara är ute efter att bekämpa andra människor och som inte fattar ett jota av vad de läser.
2008-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP