Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I hagen i min barndomsby den går och äntligen lyckades jag fånga den på bild....


Hästen i hagen

Där jag bor i
en bruksort
finns en häst så
vacker som går så
lugnt och stilla
helt underbart
vilken ro detta
ger....

jag försöker
varje dag att
få en bild
på denna
betande häst
bland trädens
grönska
men ack nej
han gömmer
sig alltid....

men så en
dag på besök
i min barndomsby
ser jag plötsligt
hästen som fastnar
på bild....

den går utanför
mitt barndomshus
och går i en
hage och betar
sitt gräs...

men ibland kan
det hända
att min mor
med socker i handen
går fram till
hästen för att
ge denna bit...

tänk att hästen
är så klok, när den
fått det den ska
buffar den med
mulen mot
min mor....
och ser med
sådan bedjande
blick....
var det allt jag
fick....

080706




Fri vers av sajo
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-06 22:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hästar verkar så skönt oberörda av Wall Street och avtalsrörelsen.

Glömmer aldrig då jag gav en häst i Hemlingby en morot.
Sedan frågade jag på skoj om den ville ha en till.
Döm om min förvåning när den faktiskt nickade!
2008-07-07

  Maria T
Vilken underbart vacker dikt.
Få träffa din mor och hästen
i hagen.
2008-07-06
  > Nästa text
< Föregående

sajo