Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BEFRIAT LAND


jag kom härjad
direkt från gatan
jag kom tyngd
av min existens
jag kom jagad
av död och satan
tills jag nådde
fram till en gräns
när jag kommit
till andra sidan
lotsad dit av
en varsam hand
blev det:stick ditt svärd
i skidan
det här är befriat land"

jag kom sargad
med svärtad hjärta
med en själ som
var svart som sot
Han som bar all
min synd och smärta
stod där redo
att ta emot
23 år rann i
mitt timglas
jag var bränd av
den öknens sand
men den källa
där jag fann svalka
den sprang upp
i befriat land

fyra ryttare
står nu klara
sju sigill bryts
i ändens tid
redan nu har
Gud uppenbarat
denna vägledning
till Hans frid
mitt i krig, svält
och katastrofer
i en värld märkt
av hatets brand
trots förvirrade
filosofer
reser sig ett
befriat land

LARZ GUSTAFSSON 6/3 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-07 08:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gripande skildring om befrielse från det gamla livet till ett liv i Guds närvaro!
Vackert formulerad dikt!
2018-11-22

  Margithe VIP
Bra beskrivet om smärtan, och befrielse
2008-07-07

  Elaine.S VIP
Ord med budskap...
2008-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP