Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MALÖRT

det skulle kunna vara varmt
jag skulle kunna vara lycklig
och dikten som jag skriver här
betydligt mera eftertrycklig
jag skulle kunna vara nöjd
allt kunde vara annorlunda
allting är aldrig frid och fröjd
ens om man valt att bara blunda
men det ska vara sommar nu
jag borde vara glad och sjunga
fast domsord och besvikelse
är allt som undslipper min tunga
en bitter källas beska brygd
är ingen nyttig dryck att dricka
jag tvingas tömma denna kalk
var gång jag ser en vacker flicka
låt bli att läsa om du störs
om du nu tycker illa vara
jag struntar i hur du berörs
av det som jag här vill förklara
det viktigaste är trots allt
att få ge uttryck för tristessen:
det borde inte vara kallt
jag borde inte vara ledsen

LARZ GUSTAFSSON

7/7 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-08 00:56



Bookmark and Share


  Erik L
Bra skrivet i mycket bra tempo. Som fler redan noterat borde den här vara värd att tonsätta.
2008-07-09

  mare VIP
...tankar av djupt innehåll......vemodets ansikte.....
2008-07-08

    sajo
Tonsatta ord? Bra skrivet.
2008-07-08

  anits VIP
Mycket vackert
ditt tungsinne går
igenom hela texten
som kan nynnas
sjungas
2008-07-08

  Anders P VIP
en sångtext?
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP