Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OCH DAGAR GICK



du skulle inte orka leva
en enda dag i min värld
du skulle aldrig orka vara
så emotionellt undernärd
du skulle inte vilja gräva
en meter i denna misär
du skulle troligen aldrig klara
det du kommer att hitta här

och dagar gick som dagar gör
som dagar alltid gjort
och ögonblick som föds och dör
på väg mot himlens port
och flyttfåglar kommer och flyttfåglar flyr
en vinter blir vår och
en ny era gryr
när marskatter skriker
i våra kvarter
och himlen är molnfri
så långt ögat ser

låt himmelsk sol
få lysa in
i alla dunkla gränder
låt kören sjunga
"blott en dag
ett ögonblick i sänder"
jag ber om tröst
för alla svaga kräk
som knäpper sina händer
så de kan lysa andra väg
med ljusen som du tänder

skänk skydd åt
en känslig konstnärssjäl
när den tärd av ett inbillat hot
konstant reagerar med ilska
och ger dig en blick svart som sot
gjut läkande balsam i såren
som så ofta blivit hans fall
så han inte plågas av åren
som krossat så mycken kristall

LARZ GUSTAFSSON februari 2003





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-08 00:58



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
Väldigt bra poesi, till både innehåll och form. Andas vemod och en önskan om att bli förstådd.
2008-07-08

  mare VIP
....fantastiskt skrivet......vilket flyt och innehåll................
2008-07-08

  Elaine.S VIP
Bra skrivet, som ett insiktsfullt självporträtt som närgånget beskriver livet och kampen...
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP