Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRINNANDE BLOD


vem tänder främmande eld i min kropp?
vem häller häxornas brygd i min kopp?
mörkret har sänkt sig i skymningsland
skriften på väggen
en himmelens hand


en asgam bland vita duvor
och tuvstarr flyr sina tuvor
när trollet gör sin entré
en korp ibland undulater
marxist ibland moderater
strukturer och divalater
och ingen vill se mig le



nu ser jag hur rävarna dansar
med facklorna i sina svansar
nu regnar det salt ned i såret
och simson har fastnat med håret
nu kan inte yxjärnet flyta
se döden i gudsmannens gryta!



förrädarna simon och judas
som möter en arg folke pudas
mixturen blir så disharmonisk
tortyren konstant, hård och kronisk
där svek finns där grumlas motiven
och ryggdunkningen byts mot kniven
då skriver man mindre om glitter
för fiaskot gör drömmaren bitter


LARZ GUSTAFSSON 19/11 2006






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-08 13:31



Bookmark and Share


  mare VIP
...så sant skrivet..........
2008-07-08

  Elaine.S VIP
Brinnande rader som slår ned som blixten...
2008-07-08

  Nasrin
jag kan inte beskriva med ord.
ljuvligt, vackert!!!!
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP