Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NYFIKENHET

nyfikenhet
tar dig ut på äventyr
nyfikenhet
där bara lustan styr
lockande drömmar
och luftslott i skyn
allt slutar med
ett magplask i dyn

vi föds nyfikna
med upptäckariver
det är därför som
jag läser och skriver
vi vill utforska
och analysera
laborera
och experimentera
det driver oss till hjältedåd
och piskar oss till slaveri
det är en frukt på ont och gott
vem klarar av att slå sig fri?

vi är hemfallna
åt nyfikenheten
vi har dissekerat
hela planeten
men varför vi är här
vart vandringen för oss
tycks ändå inte vara
något som rör oss
vi klättrar på mount everest
vem vet vad det ska bli härnäst
för öst är öst och väst är väst
men vad är sant och vad är bäst?

LARZ GUSTAFSSON oktober 2000






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-08 19:54



Bookmark and Share


  mare VIP
..livet är ett äventyr......ska vara spänning ...att aldrig riktigt veta.....
2008-07-09

  * Ammi *
inte lätt att veta, det som är sant för en är osanning för nån annan och bäst är inte alltid bäst för alla.
men visst är vi nyfikna, även om det ibland anses vara "fult", nyfikenhet kan ju som sagt vara intresse oxå ..
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP