Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[d008] http://dissiminator-fragment.blogspot.com/2008/06/lex-orwell-lied-d008.html 080606, 18:44


Lex Orwell Lied

Lyft fanan högt, vi firar folkets frihet
Marcherar tätt på fordon frejdad jord
Min broder, säg vem gräver graven sedan?
Marscherar stolt på väna minnen blott

Gör gatan fri för de gråa skådespelen
Håll sikten fri när stormen rusar in
Med några stolta korsfararillusioner
Vår frihet fornstor skall graven vila i

Vår flagga hör tordönskalvens röster
och tolkar folkets vilja i sin dans
Låt ej vrede inför något okänt segra
Låt ej träldom bli vårt sista arv

Håll fanan högt för frihet går nu marschen
En svensk tiger ej emot förfall
Håll lagens sköld fri från totalitära fläckar
Nu svallar blod för det land vi leva i




Fri vers av dissiminator
Läst 547 gånger
Publicerad 2008-07-11 07:12



Bookmark and Share


  dissiminator
Detta är en betraktelse över den demokratiska staten (Sverige) efter Lex Orwell, ett enormt steg tillbaka till en tid/stat där ingen egentlig frihet eller medmänsklighet tillåts. Sen är Die fahne hoch/Horst-Wessel-Lied en passande melodi till texten.
2008-07-11

  Larz Gustafsson VIP
"Die Fahne hoch", som det hette i en annan sång...
Men det är ju inte sådana ideal du och jag vill hylla.

Jag tror på en sund fosterlandskärlek.
En icke-chauvinistisk nationalism och patriotism.
2008-07-11
  > Nästa text
< Föregående

dissiminator
dissiminator