Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En låttext jag skrivit. Låten finns på Bizex-B:s platta "Tillbaka med en smäll", som släpptes sommaren 2007. Jag var bandets sångare.


HÅRD HÖST


hård höst med stramare tyglar
låga löner men höjd produktion
allt väl för bossar som myglar
och som kan avgå med skyhög pension
hård höst för oss härnere
som får betala fakturorna
man blir stämd till eftertanke
när löven yr mellan furorna



det är en hård höst
på många sätt
hård höst på fler än ett
hård höst i gult och rött
hård höst
nött och trött



vissa leker med pengar
sitter i tv och samlar poäng
full pott, kulorna rullar
andra har vare sig mat eller säng
stormar härjar längs kusten
men vårt folkhav ligger så blankt
hård höst, folk tappar lusten
så många vrak ligger skjutna i sank



tuff tid för arbetslösa
ett liv på existensminimum
hårt liv, hör vargklorna klösa
på din dörr i ditt dragiga rum
hård höst, ett liv på vems villkor?
är det bara att jobba och dö?
hård höst, det växer liljor
i varje hjärta där det såtts ett frö


LARZ GUSTAFSSON 051030

(c) Bizex-B





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-12 09:20



Bookmark and Share


    Tea Alex
Mkt viktigt budskap måste jag säga. :)
Dikter om kärlek i all ära, men sånt här behöver också skrivas.
2008-07-12

  Kalle.O
Hård text om en nutids verklighet...
Det måste blivit en hit?!
2008-07-12

  mare VIP
...människans olika livsvilkor.......orättvisor i massor, och ständiga kampen till överlevnad........bra text........
2008-07-12

  Teresia Ridell
Snyggt !
Varmt avslut som ger en extra känsla !
2008-07-12

  Elaine.S VIP
En bra sångtext som visar på olikheterna och de skilda förutsättningarna..och så gillar jag liljorna som finns där så hoppfullt på slutet
2008-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP