Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIN BARNDOMS DRÖM


årets kanske sista sydliga vind
böjer björkarnas toppar
redan börjar jag se fram emot
våren med alla dess knoppar
vi har hela sommarn bakom oss nu
september har kommit till staden
snart kommer oktober och visar upp
den praktfulla färgkaskaden

då gled hon in
min barndoms dröm
och fast mitt hjärta viskar glöm
så kom det bilder i en ström
när hon gled in
min barndoms dröm

böckerna jag läste när jag var barn
tog mig till soliga öar
många hundra mil från tallskogens sus
vinter och mars när det töar
rani, vår hjältinna, lever du än?
snäll, mjuk men ändå så modig
samma vackra drömbild kommer igen
ödmjuk och yppig och frodig

resorna jag företog i fantasin
till indonesiens övärld
var smått berusande som ett sött vin
en fascinerande drömfärd
när jag ser din skönhet
ditt korpsvarta hår
flyttas jag tillbaka
till barndomens år

LARZ GUSTAFSSON, 990905-06




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-13 18:28



Bookmark and Share


  Erik L
Mycket bra skriven i rytm och rim. Gillar det tillbakablickande lutet i dikten. Bra skrivet!
2008-07-14

    Skrivarn
Du kan verkligen det här med poesi.. underbart!!
2008-07-13

  mare VIP
..ljuvlig.....och så vackert...............
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP