Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖST VID VÅRVIK

ett fartyg vid horisonten
signalerar äventyr
vem vet vad man får bli med om
när Han som har all makt styr...
för bortom barndomens brämmen
och sydväst om baltikum
öppnar sig resten av världen
som jag drömde om i mitt rum
där i föräldrahemmet
ibland böcker och frimärken
där asiens sammetsögon
liksom flirtade friheten
där dansade indonesien
som lotus i skymningen
där drömmandet blev en tillflykt
den harmlösa rymningen


nu sitter jag här vid vårvik
och undrar vart åren gått
jag sitter med öppen himmel
med havet så mäktigt blått
fastän det blivit höst så
står midsommarstången kvar
den har liksom han som skriver
sett sina bästa dar
på grå mossbelupna hällar
sprang barnfoten varm och bar
nu råder lugn när september
har bara en vecka kvar
nordväst sänder kalla vindar
och nyponet lyser rött
ja visst, jag har diabetes
men livet smakar så sött


ja, Han som kan bo bland törnen
Han kan också bo i mig
Hans ljus i de mörka hörnen
kan upplysa även dig
benådade ögonblick som
får bilda ett pärlhalsband
en tröst på vår flyttfågelsväg mot
himlens underbara land
dit kan aldrig drömmarna bära
dit bär bara nåd genom tro
där kan ingenting mer förfära
i himlen finns slutgiltig ro


LARZ GUSTAFSSON Vårvik den 22 september i nådens år 2007




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-13 18:28



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Fint om barndomens förhoppningar och betraktelser av livets resa och mål..
2008-07-14

  mare VIP
..mycket fin skriven....så fina tankar om liv.....om tro...
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP