Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVET OM SOMMAREN



jag har väntat så
på denna sydliga vind
på att känna dess smekning
på min solbrända kind
jag har längtat så
till dessa varma dar
och när hösten är här
har jag minnena kvar


jag vill insupa varje sekund
absorbera varje ögonblick
det här är större än gröna lund
eller någon annan konstgjord kick
jag vill uppleva allt maximalt
dessa veckor av solsken och grönt
jag vill roa mig kapitalt
för att livet om sommarn är skönt


som en folkvisa, pursvensk och blond
med flätor och ögon som hav
dansar anna omkring mot en fond
av de färger som Skaparen gav
hon är sjutton och älskar sitt land
och den vänliga grönskans dräkt
kär och galen med hjärtat i brand
denna låga får aldrig bli släckt


jag är fattig och lönen är slut
jag blir hånad på grund av min tro
ensamheten kan kännas akut
ingen kommer tvärs över min mo
men jag fröjdas i sommarens tid
som blott kommer en gång varje år
och som avlöser den hybrid
vi har lärt oss att kalla för vår

LARZ GUSTAFSSON 070709





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-15 09:42



Bookmark and Share


  Michaela Förne
fin dikt..en aning patriotisk...och fin=)
2008-07-17

    sajo
Du målar upp en fin bild med dina ord.
2008-07-15

  Elaine.S VIP
En fin bild av sommaren...som finns kvar lite till.. och kan ge minnen att tänka tillbaka på.
2008-07-15

  SportPoeten.
Sant. Svensk sommar är en god vän till oss alla. Fattig som rik. Snyggt rimmat om svensk folksjäl.
2008-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP