Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag brottas ibland med frågeställningar. Vad det till syvende och sist handlar om är att lära känna Gud personligen. Mer och mer. Umgås med Honom i bönen och Ordet. Luk 10:38-42. Joh 17:3.


STILBROTT


kan det vara så att kyrkorna
haft fel i alla år
när det gäller allt det där man menar
att man inte får?
kan det vara så att religionens
livsfientlighet
fångat in oss i ett kloster
där vi omges av staket?
är det möjligen en djävulsk lögn
och en diabolisk tes
att en himmelrikets lärjunge
måste lida i askes?

allting blir ju faktiskt uthärdligt
när man gläds över själva livet
när man utrannsakar skrifterna
kollar upp vad som står skrivet
när förnimmelser blir bekräftade
och varseblivningar får sanktion
när det ständigt oöverträffade
får förnya min passion

denne Gud som skapat kvinnans kropp
och naturens blomsterprakt
är Han verkligen så missunsam
och så snipig som man sagt?
är Hans favoritfärg grå
och bor Han i ett funkishus?
eller kan det vara så
att där Han bor finns färg och ljus?

ja, fast frågorna är många
finns det svar för var och en
som har vågat gå mot strömmen
i sin jakt på sanningen
den som vågar bryta kyrkoblockens
tolkningsmonopol
som tar gamla mänskomeningar
och bränner dem på bål

allt det där vi fick att njuta av
det belades med förbud
ingen ska få vara riktigt glad
och sen skyller man på Gud
trots att påbuden och lagarna
är ett verk av skrymtarna
de som aldrig fått se glimtarna
eller upplevt skymtarna
när Guds Ande gläntar på den dörr
fariséer slår igen
kan man få en glimt av evighet
kan man skymta himmelen


LARZ GUSTAFSSON 990823





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-16 09:52



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
Ja, var och en kan gott arbeta på sin egen relation med Gud. Den behöver inte se ut precis som de andras.
2008-07-17

    Louvisa
Klurigt och tänkvärt
Målande språk
Märkte inte först att den rimmade. Hmm...Den hade faktiskt stått för sig själv och varit lika läsvärd även utan rim
Själv tror jag på en mening utan gud. Det finns många andra möten som gör livet värt att leva.
2008-07-16

  Nasrin
mycket fina tänkvärda ord!!! VACKERT!!!
2008-07-16

  drakbruden VIP
Åh en bra text till!! Underbara funderingar som ger en fläkt av frihet i hjärtat!
2008-07-16

  mare VIP
...kraftfulla, tänkvärda rader........och dom sista meningarna, säger mig sanningen.........
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP