Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SKÖNHET


när skönhet drabbar slår den hårt
går fram med knytnävsslag
dess hårda labbar sargar svårt
och det blir tuffa tag
när skönhet invaderar
vill den ha sitt lebensraum
och luften impregneras
som utav en wunderbaum

när skönhet kräver monopol
på min koncentration
så bygger den sin metropol
en stad utan pardon
dess torn och tinnar glänser
som det vackra taj mahal
den trotsar alla gränser
och kan få en man på fall

man säger när den kom till byn
var klokhet redan där
men när den hägrar för min syn
är klokhet sällan här
och är den det så överröstas den
av skönheten
hon ropar: njut av ögonfröjd
för det gör alla män!

LARZ GUSTAFSSON
5/1 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-17 07:14



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
Vacker text! Och...även kvinnor njuter av ögonfröjd ;-)
2008-07-17

  charlotte hedendahl
Så vacker!
2008-07-17

  albertina
underbart
2008-07-17

  Leif Furstedt
Vackert...
2008-07-17

  mare VIP
...din penna glöder.........man känner dina ord....denna dikt bra.......
2008-07-17

  Nasrin
vackert!!!!
2008-07-17

  Kalle.O
Skönhet förintar förstånd (iallafall när det gäller kvinnor)
Skön text!
2008-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP