Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Musik: Martin Forsgren


SITTER PÅ SÖDERMALMSTORG IGEN




sitter på södermalmstorg igen
sitter i slutet av sommaren
bitter men värmd utav leenden
livsfärden kantas av skeenden
visst är det stort när det lilla sker
när det jag gjort som gjort illa er
får vara glömt liksom vinterns snö
när vi nått maj och när drömmens frö
spirar och gror såsom aldrig förr
när hjärtat tror på en öppen dörr
som släpper in mera himmelsk luft
glädje och frid bortom allt förnuft


nåden är så individuell
att den når in i min ensamcell
får mig att känna mig speciell
målar med himmelens akvarell
frälsning som inte är partiell
den räcker längre än duracell
räcker för bracka och för rebell
avvikare och konventionell


sitter på södermalmstorg igen
aldrig som man ibland andra män
vid sidan av denna väg så bred
som ni betraktar som huvudled
sitter här stilla men ändå vild
och distraheras utav en bild
störd utav allt det som chockar dig
styrd utav allt det som lockar mig


sitter på södermalmstorg, min vän
säg, blir du med mig till himmelen?
nöjer du dig med ett färglöst liv?
träsket och paddornas perspektiv?
kom, bli en duk Gud kan måla på
måla djupt blodröd och himmelsblå

LARZ GUSTAFSSON

Södermalmstorg 19/8 2007






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-19 08:12



Bookmark and Share


  mare VIP
..bra skrivet.....jag vill Gud ska måla mitt liv......
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP