Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jodå, jag är född 1 juni...Eller, som jag sade när jag var liten: "Jag ÄR 1 juni!"


JUNIBARN


hur ljuvligt det är för sargad själ
att smekas av skapelsens grönska
att helas av Skaparen som vill den väl
det är vad jag sitter och önskar
att vandra i juni som barfotabarn
men utan att ha tappat lappen
när maj kommer har vi tillryggalagt
den mest mödosamma etappen

att ostört få ströva i skog, på äng
och invid det glittrande havet
är drömmen jag drömmer när tyngd och trängd
jag dignar så trött under kravet
som storögd betraktare, lycklig flanör
beundra det storslagna sköna
långt borta från vardagsbekymren som stör
helt uppslukad av allt det gröna

LARZ GUSTAFSSON 6/1 2008





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-19 08:27



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
Poesi! :)
2008-07-19

  mare VIP
trevligt, jag är också junibarn.......älskar den månaden med all grönska...........
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP