Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FÖR ÖPPEN RIDÅ

om bara morgonbrisen kunde svalka mig
och blåsa bort allt gammalt damm
om bara spacklet krackelerade
så att mitt rätta jag fick komma fram
om bara motorvägen kunde ta mig bort
på fartfylld färd som bruce och tom
om radion bara ville sluta sända sport
när livet signalerar: "kom!"

för öppen ridå
en värld tittar på
ett liv i det blå
för öppen ridå
hur långt kan man gå?
för öppen ridå
de utvalda få
för öppen ridå
de smorda och små
för öppen ridå
vi går här som brev
som Allmakten skrev

ska vi springa ut i oktobersolen
möta livet och leva ut
innan alla lönnlöv har fallit ned och
denna fredag tagit slut?
ska vi möta livet på livets villor
ta en överdos poesi?
lätta från din sittplats
lyft blicken uppåt
bryt ihop eller bryt dig fri

låt oss fly tillsammans från alla tvivel
de dubier vi länge hyst
känna efter hur det kan kännas att bli
porträtterad i "efterlyst"
packa lunchkorgen
vi tar barnen med oss
på en utflykt till någonstans
vi är alltid dårar i världens ögon
de har SIN bild av vett och sans

LARZ GUSTAFSSON 1999






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-19 08:30



Bookmark and Share


  Erik L
Mycket bra skrivet. Den andra versen fick mig att tänka på en refräng.
2008-07-19

  mare VIP
...mycket bra...........
2008-07-19

  Kalle.O
Gillas skarpt!!
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP